+212610165164 [email protected]

Ταξίδι στο Μαρόκο

Σχεδιάζετε ένα ταξίδι στο Μαρόκο? Παρακάτω θα βρείτε μια πολύτιμη συλλογή πληροφοριών που έχουμε επιμεληθεί ειδικά για τους αγαπημένους μας Έλληνες ταξιδιώτες!

Κομμάτι της ζωηρής μεσογειακής μας γειτονιάς, το Μαρόκο αποτελεί έναν μοναδικό προορισμό που έχει να προσφέρει πολλά πέραν του γνωστού. Ανάμεσα στις δαιδαλώδεις μεδίνες του Μαρακές και της Φες, τις επιβλητικές κορυφές του οροσειράς του Άτλαντα και τους αχανείς αμμόλοφους της Σαχάρας, αυτή η μυστηριώδης γωνιά της Βορείου Αφρικής απλώνεται μπροστά μας και μας φανερώνει ένα-ένα τα μυστικά της..

Προετοιμαστείτε για ένα ταξίδι που θα αποτελέσει μια μοναδική εμπειρία, ανακαλύπτοντας τα μυστικά και τους θησαυρούς που κρύβει η γη του Μαρόκου, ένα ταξίδι φωτεινό και πολύχρωμο που περιμένει να αποκαλυφθεί μπροστά στα μάτια σας.

Ανακαλύψτε μερικές χρήσιμες πληροφορίες που μπορούν να σας βοηθήσουν να οργανώσετε καλύτερα ένα μαγευτικό ταξίδι στο Μαρόκο.


1. Πως θα φτάσετε στη χώρα: Ταξίδι στο Μαρόκο

Τώρα το Μαρόκο είναι πιο κοντά από ποτέ! Ελλάδα – Μαρόκο σε μόλις 4 ώρες και με απευθείας πτήσεις από Αθήνα για Μαρακές με την Aegean Airlines.

2. Βίζα, εμβόλια και αεροδρόμιο: Ταξίδι στο Μαρόκο

Για να πραγματοποιήσετε ένα ταξίδι Μαρόκο, θα χρειαστείτε διαβατήριο το οποίο να έχει ισχύ 6 μήνες από την ημερομηνία εισόδου σας στο Μαρόκο. Δεν απαιτείται βίζα για την είσοδό σας στη χώρα. Όσο για τα εμβόλια, δεν υπάρχει κάποιο υποχρεωτικό.

Στο αεροδρόμιο υπάρχει δωρεάν wifi όπου μπορείτε να συνδεθείτε εφόσον συμπληρώσετε το email σας. Επίσης μπορείτε να αγοράσετε μια Μαροκινή SIM κάρτα ώστε να έχετε internet παντού κατά την διαμονή σας στο Μαρόκο.

Είναι παράνομο να φέρετε drones οποιουδήποτε μεγέθους στο Μαρόκο. Υπάρχει η πιθανότητα να κατασχεθούν στο τελωνείο κατά την είσοδό σας στη χώρα.

Κατά την αναχώρηση σας από το Μαρόκο, στο αεροδρόμιο, ακόμα και αν έχετε κάνει online check-in, θα πρέπει να περάσετε από τον γκισέ της αεροπορικής εταιρίας με την οποία θα πετάξετε για να σας εκδώσουν την κάρτα επιβίβασης.

3. Συνάλλαγμα: Ταξίδι στο Μαρόκο

Το νόμισμα του Μαρόκου είναι το Ντιρχάμμε ισοτιμία προς το Ευρώ περίπου 1 προς 10 (1 Ευρώ ~ 10 Dirham).

Η καλύτερη επιλογή είναι να φέρετε μετρητά μαζί σας και να κάνετε συνάλλαγμα, μιας και
οι πιστωτικές/χρεωστικές κάρτες συνήθως δεν γίνονται δεκτές σε μικρά καταστήματα. Εάν παρόλα αυτά θελήσετε να χρησιμοποιήσετε την πιστωτική/χρεωστική σας κάρτα, υπάρχει επιπλέον μια επιβάρυνση στις συναλλαγές σας τις τάξεως του 3% – 5%.

Όταν φτάσετε στο αεροδρόμιο, εάν σας είναι απαραίτητο μπορείτε να κάνετε λίγα από τα χρήματά σας σε συνάλλαγμα και τα υπόλοιπα σε κάποιο ανταλλακτήριο στο Μαρακές ή οποιαδήποτε άλλη μεγάλη πόλη όπου έχουν καλύτερη ισοτιμία συναλλάγματος σε σχέση με αυτά του αεροδρομίου.

Επιπλέον μπορείτε να κάνετε ανάληψη σε Ντιρχάμ με την πιστωτική/χρεωστική σας κάρτα σε οποιοδήποτε ΑΤΜ τραπέζης. Το όριο της κάθε ανάληψης είναι 2000 MAD, περίπου 200 €, θα χρεωθείτε επιπλέον 2% – 3,5% από την Μαροκινή τράπεζα και ίσως η τράπεζα σας στην Ελλάδα να σας χρεώσει κάποιο επιπλέον ποσό.

Πριν αναχωρήσετε για το ταξίδι στο Μαρόκο, φροντίστε να ενημερώσετε την τράπεζά σας ότι σκοπεύετε να χρησιμοποιήσετε την κάρτα σας στο εξωτερικό. Υπήρξαν ορισμένες περιπτώσεις ταξιδιωτών που δεν μπόρεσαν να χρησιμοποιήσουν τις κάρτες τους κατά τη διάρκεια της παραμονής τους στη χώρα.

4. Γλώσσα: Ταξίδι στο Μαρόκο

Η επίσημη γλώσσα του Μαρόκου είναι τα Darija αν και τα κλασικά Αραβικά και Γαλλικά ομιλούνται ευρέως. Επίσης, σε ορεινές περιοχές ομιλούνται διάφορες Βερβέρικοι διάλεκτοι.

Μερικά Αγγλικά ομιλούνται σε ξενοδοχεία, εστιατόρια και καταστήματα, αλλά θα σας φανεί ιδιαίτερα χρήσιμο αν μάθετε μερικές από τις φράσεις – κλειδιά Darija πριν από το ταξίδι σας στο Μαρόκο, για να μπορέσετε να επικοινωνήσετε με τους ντόπιους κατά τη διαμονή σας.

5. Καιρικές Συνθήκες: Ταξίδι στο Μαρόκο

Μια κοινή λανθασμένη αντίληψη για το Μαρόκο είναι ότι έχει ζέστη όλο το χρόνο. Ωστόσο, ως χώρα της Μεσογείου, το Μαρόκο έχει στην πραγματικότητα τέσσερις διαφορετικές εποχές. Αν και οι θερμοκρασίες ποικίλλουν, το Μαρόκο είναι συνήθως πολύ ηλιόλουστο, καθιστώντας τον ιδανικό προορισμό διακοπών.

Ακολουθεί μια επισκόπηση του τι να περιμένετε στο Μαρόκο ανά μήνα…

ΙΟΥΝΙΟΣ – ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ:

Αυτοί είναι οι καλοκαιρινοί μήνες, με το Μαρόκο στα πιο καυτά του. Η θερμοκρασία θα εξαρτηθεί από το πού βρίσκεστε στη χώρα. Η Σαχάρα είναι εξαιρετικά ζεστή αυτούς τους μήνες και κατά την διάρκεια της μέρας, η θερμοκρασία μπορεί να ξεπεράσει τους 45°C. Οι μεγάλες πόλεις στο Μαρόκο είναι επίσης αρκετά ζεστές κατά τη διάρκεια αυτών των μηνών. Αν σκοπεύετε να έρθετε αυτούς τους μήνες, καλό θα ήταν να συμπεριλάβετε μερικές παράκτιες πόλεις στο δρομολόγιό σας, έτσι ώστε να μπορείτε να δροσιστείτε λίγο με το αεράκι του ωκεανού.

ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ – ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ:

Το Φθινόπωρο στο Μαρόκο είναι αρκετά ήπιο. Με πολλή ηλιοφάνεια κατά την διάρκεια της μέρας και πιο δροσερές νύχτες, αυτοί οι μήνες είναι ιδανικοί για να έρθετε στο Μαρόκο.

ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ – ΜΑΡΤΙΟΣ:

Ναι, το Μαρόκο έχει χειμερινή περίοδο! Στα βουνά έχει αρκετό κρύο και ίσως να υπάρχει και λίγο χιόνι. Μπορεί να είναι ωραία και ηλιόλουστα κατά τη διάρκεια της ημέρας, αλλά οι θερμοκρασίες πέφτουν αρκετά την νύχτα. Οι μήνες από Νοέμβριο έως Ιανουάριο είναι βροχεροί, ειδικά στο βόρειο τμήμα του Μαρόκου.

Η περίοδος των Χριστουγέννων είναι σίγουρα η κατάλληλη όπου μπορείτε να ζήσετε μια πραγματικά μοναδική και αξέχαστη εμπειρία περνώντας την Παραμονή της Πρωτοχρονιάς στην έρημο Σαχάρα. Τα ξενοδοχεία μπορεί να είναι πιο ακριβά και θα πρέπει να κάνετε κράτηση εκ των προτέρων.

ΑΠΡΙΛΙΟΣ – ΜΑΪΟΣ:

Η άνοιξη θεωρείται η καλύτερη περίοδος για το ταξίδι σας στο Μαρόκο, με ηλιόλουστες ημέρες και ευχάριστες θερμοκρασίες.

Εάν ταξιδεύετε στην έρημο Σαχάρα, λάβετε υπόψη ότι μπορεί να υπάρχουν αμμοθύελλες τον Απρίλιο, καθώς οι άνεμοι μπορεί να είναι αρκετά δυνατοί. Λάβετε επίσης υπόψη ότι γύρω από το Πάσχα, οι τιμές μπορεί να αυξηθούν με την αύξηση των τουριστών που έρχονται στη χώρα για διακοπές.

6. Τι να επιλέξετε για τη διαμονή σας: Ταξίδι στο Μαρόκο

Για τη διαμονή σας εντός των πόλεων, προτιμήστε την αυθεντική εμπειρία ενός Riad. Πρόκειται για τα παραδοσιακά καταλύματα που έχουν την ίδια δομή με τις παραδοσιακές μαροκινές κατοικίες. Διαθέτουν μια κεντρική αυλή με παράθυρα που βλέπουν προς τα μέσα για την προστασία της ιδιωτικής ζωής, και είναι σίγουρα από τα πιο ατμοσφαιρικά μέρη για να μείνετε.

Εάν επιλέξετε να επισκεφθείτε την έρημο Σαχάρα, σίγουρα η εμπειρία ενός desert camp θα πρέπει να είναι μονόδρομος!

7. Υγιεινή: Ταξίδι στο Μαρόκο

Συνιστάται σε όλους τους τουρίστες να προσέχουν τι τρώνε και πίνουν ειδικά σε απομακρυσμένες περιοχές. Η διάρροια του ταξιδιώτη, η οποία είναι δυσάρεστη αλλά όχι σοβαρή, προκαλείται από την κατανάλωση νερού ή φρούτων και λαχανικών που περιέχουν βακτήρια, τα οποία δεν είναι γνωστά στο σώμα και προκαλούν πονόκοιλο και παροδική διάρροια.

Για το λόγο αυτό, πίνετε πάντα εμφιαλωμένο νερό, προσέχετε όταν τρώτε φρούτα και λαχανικά που έχουν πλυθεί με νερό βρύσης και καλό θα ήταν να έχετε μαζί σας κάποια κάποια φάρμακα παθήσεων του πεπτικού συστήματος, όπως π.χ. το Imodium.

Πάντα να έχετε μαζί σας χαρτομάντηλα ή υγρά μαντηλάκια, δεν είναι όλες οι τουαλέτες εξοπλισμένες με χαρτί υγείας και ειδικά σε μέρη που δεν είναι τόσο τουριστικά. Επίσης για την χρήση της τουαλέτας στα περισσότερα καφέ ή εστιατόρια θα πρέπει να πληρώσετε ένα μικρό αντίτιμο (2 με 5 Ντιρχάμ).

8. Ηλεκτρισμός: Ταξίδι στο Μαρόκο

Η παροχή ηλεκτρικής ενέργειας που χρησιμοποιείται στο Μαρόκο είναι 220 V, 50 Hz, και οι πρίζες που χρησιμοποιούνται είναι παρόμοιες με αυτές που χρησιμοποιούνται και στην Ελλάδα.

9. Προορισμοί: Ταξίδι στο Μαρόκο
Μαρακές
Ταξίδι-Μαροκο

Στους πρόποδες των βουνών του Άτλαντα, η αυτοκρατορική πόλη του Μαρακές είναι θορυβώδης, ατμοσφαιρική και γεμάτη ιστορία. Αξιοθέατα όπως οι τάφοι Saadian και το παλάτι El Badii, δίνουν μια εικόνα για την πλούσια ιστορία της πόλης. Για μια πιο αυθεντική εμπειρία του Μαρακές, σκεφτείτε να μείνετε σε ένα παραδοσιακό riad εντός των τειχών της μεδίνας.

Καζαμπλάνκα

Αν και δεν είναι τόσο ατμοσφαιρική όσο άλλες Μαροκινές πόλεις, η Καζαμπλάνκα είναι ο καλύτερος εκπρόσωπος της μοντέρνας πλευράς της χώρας. Εδώ θα έχετε την ευκαιρία να ξεναγηθείτε στο εσωτερικό ενός τζαµιού, το τέµενος του Χασάν Β’ µε τον µεγαλύτερο µιναρέ του κόσµου! Οι… εξωπραγµατικοί πολυέλαιοι από κρύσταλλα Murano και οι γιγάντιες πόρτες από τιτάνιο δεν µπορούν παρά να σας εντυπωσιάσουν!

Φέζ

Kάποιοι λένε πως αν δεν δεις τη Φέζ, είναι σαν να µην έχεις δει το Μαρόκο.. Είναι η παλαιότερη από τις 4 «αυτοκρατορικές πόλεις», ενώ έχει χαρακτηριστεί Μνηµείο Παγκόσµιας Κληρονοµιάς της UNESCO. Η Φέζ, με την µεγαλύτερη και τελειότερη Μεδίνα (παλιά πόλη εντός τειχών) του αραβικού κόσµου, µε χιλιάδες souks (ανοιχτές αγορές στα σοκάκια), ιστορικά µνηµεία, παλάτια και τζαµιά, είναι για τους περισσότερους µια «οµαλή» μετάβαση από τα δεδοµένα της Δύσης σε πρωτόγονες εξωτικές κουλτούρες, µια πρώτη επαφή µε την Αφρική!

Έρημος Σαχάρα

Ταξίδι στο Μαρόκο χωρίς την έρημο Σαχάρα δεω γίνεται! Το Μαρόκο έχει την τύχη να φιλοξενεί τους μεγαλύτερους αμμόλοφους της βορείου Αφρικής. Από το να βλέπεις το υπέροχο ηλιοβασίλεμα μέχρι να κοιτάς τον υπέροχο ουρανό γεμάτο λαμπερά αστέρια, κάθε εμπειρία στην έρημο είναι μαγευτική και θα σου μείνει αξέχαστη.

Αΐτ Μπεν Χαντού

Μισή ώρα από την Ουαρζαζάτ, βρίσκουμε το Ait Ben Haddou, ένα μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO, που στέκει ευάλωτο στον χρόνο ανάμεσα στις όχθες του ποταμού και τις πλαγιές του λόφου. Eίναι οχυρωμένη πόλη (ksar) πάνω στον δρόμο των καραβανιών μεταξύ της ερήμου Σαχάρα και του Μαρακές, και αδιαμφισβήτητα ξεχωριστή και φωτογενής τόσο που έχει αποτελέσει φυσικό σκηνικό για κάμποσες ταινίες!

Ουαρζαζάτ

Έχει το προσωνύµιο «Η είσοδος της ερήµου» και ξεκινά από το νότιο άκρο του Μεγάλου Άτλαντα, εκεί όπου τα βουνά συναντούν την έρηµο. Η ίδια η πόλη έχει πολλά πράγµατα να ανακαλύψει ο επισκέπτης. Λίγο έξω από την πόλη, θα βρείτε τα περίφηµα κινηµατογραφικά studios Atlas Cinema και CLA Cinema. Διάσηµες ταινίες έχουν γυριστεί εδώ όπως «Ο Λόρενς της Αραβίας», «Ο Μονοµάχος», «Βαβέλ» και πολλές ακόµα.

Εσσαουίρα

Χτισμένη πάνω στην ακτή του Ατλαντικού ωκεανού, με επιβλητικά τείχη και λευκά σπίτια, η εξωτική αυτή πόλη, είναι γνωστή για το σερφινγκ στα κύματα του Ατλαντικού και τα φρέσκα θαλασσινά! Η Εσσαουίρα είναι ένα από τα καλύτερα τουριστικά θέρετρα του Mαρόκου και το ιδανικό μέρος αν θέλετε να ξεφύγετε από τη ζέστη και τη φασαρία των μεγαλύτερων πόλεων.

Ραμπάτ
Ταξίδι στο Μαρόκο

Η Ραμπάτ, είναι η πρωτεύουσα της χώρας και μια από τις τέσσερις αυτοκρατορικές πόλεις. Βρίσκεται στις ακτές του Ατλαντικού και είναι ένα από τα κορυφαία τουριστικά αξιοθέατα του Μαρόκου. Η πόλη έχει ένα νέο τμήμα το οποίο διαθέτει μεγάλες λεωφόρους και υπαίθριες καφετέριες, και την παλιά πόλη ή τη μεδίνα, η οποία έχει οχυρωμένα τείχη.

Μεκνές

Η Μεκνές, είναι μικρότερη και πιο χαλαρή από το Μαρακές και την Φέζ, αλλά έχει όλες τις γοητείες που θα περίμενε κανείς από μια αυτοκρατορική πόλη. Οι λάτρεις της ιστορίας θα λατρέψουν κορυφαία αξιοθέατα όπως οι Βασιλικοί στάβλοι και το Μουσείο Μαροκινής Τέχνης, ενώ αξίζει μια επίσκεψη στα ρωμαϊκά ερείπια στο κοντινό Volubilis.

Σεφσαουέν

Γνωστή και ως η Μπλε Πόλη, σκαρφαλωµένη κάτω από τις πρώτες κορυφές της οροσειράς Rif, είναι σίγουρα ένα από τα πιο όμορφα μέρη που θα δείτε στο ταξίδι σας στο Μαρόκο, ένα καλλιτεχνικό ορεινό γαλάζιο χωριό που θαρρείς και ζει στον δικό του κόσμο!

Ταγγέρη

«Προστατεύοντας» το στενό του Γιβραλτάρ, η Ταγγέρη ήταν εδώ και αιώνες η πύλη της Ευρώπης προς την Αφρική! Ο συνδυασμός από κουλτούρες και επιρροές που τη χαρακτηρίζουν, είναι μοναδικός σε όλη τη χώρα μιας και για μεγάλο μέρος της ιστορίας της, δεν άνηκε καν στη διακυβέρνηση του Μαρόκου!

Αγκαντίρ

Αφού μεγάλο μέρος του καταστράφηκε από το σεισμό το 1960, το Αγκαντίρ κατάφερε τελικά να αναγεννηθεί από τις στάχτες του. Τώρα είναι μια ακμάζουσα παραθαλάσσια παραθεριστική πόλη με μια όμορφη προκυμαία και χαλαρή ατμόσφαιρα.

10. Φαγητό: Ταξίδι στο Μαρόκο

Όντας στο σταυροδρόμι πολλών πολιτισμών, η κουζίνα του Μαρόκου χαρακτηρίζεται από μοναδικές γεύσεις και συνδυασμούς. Με επιρροές από Ανδαλουσία, Αραβία και Γαλλία, η κουζίνα του Μαρόκου περιέχει σε αφθονία μπαχαρικά και συνδυασμούς γεύσεων που προκαλούν τον ουρανίσκο.

Το ταζίν, είναι το πιο διάσημο πιάτο της Μαροκινής κουζίνας. Θα το βρείτε παντού και θα το δοκιμάσετε σε διάφορες εκδοχές. Παρασκευάζεται συνήθως με κρέας, κοτόπουλο ή ψάρι μαζί με λαχανικά ή φρούτα. Όλα μαζί μαγειρεύονται αργά, μέσα σε ένα πήλινο σκεύος με κωνικό καπάκι που ονομάζεται ταζίν.

Το κουσκούς σερβίρεται με κάποιο είδος κρέατος και λαχανικά. Παραδοσιακά παρασκευάζεται τις Παρασκευές (την ιερή μέρα των Μουσουλμάνων).

Kefta είναι οι Μαροκινοί κεφτέδες από βόειο κιμά όπου ψήνονται στη σχάρα και καρυκεύονται πριν το μαγείρεμα με αλάτι, πιπέρι, κύμινο, πάπρικα, κόλιανδρο, μαϊντανό και κρεμμύδι.

Αν σας αρέσουν τα γλυκά και αλμυρά σε ένα πακέτο, πρέπει να δοκιμάσετε την pastilla! Πίτα γεμιστή με περιστέρι ή κοτόπουλο όπου σερβίρεται με ζάχαρη άχνη από πάνω.

Harira
ταξιδι μαροκο

Η Harira είναι μια νόστιμη, κρεμώδης σούπα, φτιαγμένη από ρεβίθια, ζυμαρικά, φακές και ντομάτες.

Η Tangia είναι ένα τοπικό πιάτο από το Μαρακές και παίρνει το όνομά του από τον τύπο του σκεύους που μαγειρεύεται. Το πήλινο αυτό δοχείο γεμίζεται με κρέας, λεμόνι, αλατισμένο βούτυρο, σκόρδο και μπαχαρικά, πριν μαγειρευτεί αργά στα κάρβουνα.

Η Bissara είναι μια πλούσια σούπα με ξερά κουκιά όπου παραδοσιακά σερβίρεται για πρωινό. Περιχύνεται με ελαιόλαδο, πασπαλίζετε με κύμινο και τρώγετε ιδανικά με φρέσκο ψωμί.

Brochettes ονομάζονται τα σουβλάκια κρέατος. Κομμάτια από αρνί, συκώτι, μοσχάρι, κοτόπουλο ή λουκάνικο απλώνονται και ψήνονται στη σχάρα.

Το Zaalouk είναι ένα καπνιστό ντιπ μελιτζάνας, καρυκευμένο με σκόρδο, πάπρικα, κύμινο και λίγη σκόνη τσίλι.

Το Amelou είναι μια παχιά και γλυκιά κρέμα, φτιαγμένη από αμύγδαλα, μέλι και λάδι argan.

Με περισσότερες από 100 διαφορετικές ποικιλίες χουρμάδων, θα ήταν κρίμα να μην δοκιμάσετε τουλάχιστον μερικές.

Το Μαροκινό τσάι μέντας αποτελείται από πράσινο τσάι, μια χούφτα φρέσκα φύλλα μέντας και ζάχαρη. Καταναλώνεται πριν από τα γεύματα, μετά τα γεύματα, και οποτεδήποτε καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας και της νύχτας.

ταξιδι στο μαροκο
11. Μεδίνα (Παλιά πόλη): Ταξίδι στο Μαρόκο

Γενικά το Μαρόκο είναι μια ασφαλής χώρα.

Στη μεδίνα του Μαρακές ή της Φεζ είναι πολύ εύκολο να χαθείτε λόγω των μικρών στενών δρόμων. Μπορείτε να ζητήστε από το κατάλυμα σας να σας δώσει έναν χάρτη της περιοχής. Εκτός αυτού μπορείτε πριν από το ταξίδι σας στο Μαρόκο, να κατεβάσετε μερικούς offline χάρτες στο κινητό σας τηλέφωνο.

Ένας μεγάλος αριθμός ψεύτικων ξεναγών χωρίς άδεια θα προσπαθήσουν να σας προσφέρουν “δωρεάν περιήγηση στην πόλη”. Προσέξτε γιατί στο τέλος θα απαιτήσουν να πληρωθούν. Η καλύτερη λύση για να περιηγηθείτε στο παλιό τμήμα μιας Μαροκινής πόλης, είναι να εμπιστευτείτε έναν πιστοποιημένο ξεναγό.

Να είστε πάντα προσεκτικοί με τα προσωπικά σας αντικείμενα σε μέρη με πολύ συνωστισμό, όπως είναι η πλατεία Jemaa El Fnaa στο Μαρακές.

Εάν πρέπει να χρησιμοποιήσετε ταξί, συμφωνήστε πάντα την τιμή πριν ξεκινήσετε. Είναι καλύτερο να ρωτήσετε το κατάλυμα σας για μια προσέγγιση του κόστους του ταξιδιού. Αυτό θα σας βοηθήσει να αποφύγετε να πληρώσετε έναν υπερτιμημένο.

Ρωτήστε πάντα πριν τραβήξετε φωτογραφία κάποιον ντόπιο. Κάποιοι θα αρνηθούν και κάποιοι θα απαιτήσουν χρήματα (όπως οι γητευτές φιδιών στην πλατεία Jemma El Fnaa).

Το Μαρόκο έχει πολλούς ζητιάνους και κάποιες φορές γίνονται ιδιαίτερα φορτικοί. Το κακό είναι ότι πολλοί από αυτούς δεν έχουν πραγματική ανάγκη, απλά ζητιανεύουν σαν να είναι το καθημερινό τους επάγγελμα. Προσπαθήστε να τους αγνοήσετε και ειδικά να μην δίνετε χρήματα στα μικρά παιδιά που ζητιανεύουν.

12. Αγορές: Ταξίδι στο Μαρόκο

Το Μαρόκο φημίζεται για τα υπέροχα χειροποίητα χαλιά, τα Βερβέρικα κοσμήματα, τα μπαχαρικά,
τα δερμάτινα, τα φωτιστικά, τα κεραμικά, το έλαιο Argan που παράγεται από τους πυρήνες του ομώνυμου δένδρου που ευδοκιμεί μόνο στο Μαρόκο, και τόσα άλλα..

Εάν θέλετε να κάνετε αγορές, επιβάλλεται πάντα παζάρι στην τιμή, είναι σύνηθες και είναι μέρος της κουλτούρας του Μαρόκου.

Εάν ενδιαφέρεστε να αγοράσετε κάποιο αντικείμενο αξίας, π.χ. ένα χειροποίητο χαλί, θα ήταν προτιμότερο να κάνετε τις αγορές σας εκτός των μεγάλων πόλεων και κατά προτίμηση γύρω από την έρημο Σαχάρα και στα βουνά του Άτλαντα. Είναι αρκετά φθηνότερα εκεί, και τα προϊόντα είναι καλύτερης ποιότητας.

13. Εμπειρίες και Δραστηριότητες: Ταξίδι στο Μαρόκο

Μαρόκο χωρίς βόλτα με καμήλα δεν νοείται! Είτε έχετε το χρόνο να επισκεφθείτε την έρημο Σαχάρα είτε απλά μια ημερήσια εκδρομή στο φοινικόδασος του Μαρακές, η βόλτα με καμήλα είναι μια εμπειρία που δεν θα πρέπει να λείπει από κανένα ταξίδι στο Μαρόκο.

Εάν επισκεφθείτε την έρημο Σαχάρα, μια από τις πιο όμορφες εμπειρίες είναι να ενοικιάσετε quad ή buggies και να εξερευνήσετε τους αμμόλοφους. Εναλλακτικά μπορείτε να δοκιμάσετε sandboard.

Πολλές λίστες με τα «must do στο Μαρόκο» περιλαμβάνουν το χαμάμ! Το Mαροκινό χαμάμ είναι μια από τις πιο ευρέως αγαπημένες και αινιγματικές εμπειρίες για ανθρώπους που δεν είχαν ποτέ την ευκαιρία να δοκιμάσουν χαμάμ. Λάβετε υπόψη ότι θα χρειαστεί να κάνετε κράτηση εκ των προτέρων καθώς πλέον λειτουργούν μόνο Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή λόγω των πρόσφατων κυβερνητικών περιορισμών στη σπατάλη νερού λόγω της ξηρασίας.

Μπορείτε να κάνετε μαθήματα μαγειρικής! Αρκετές σχολές μαγειρικής, riad και εστιατόρια παρέχουν την ευκαιρία στους επισκέπτες να μάθουν πώς να αναδημιουργήσουν τα αγαπημένα τους Μαροκινά πιάτα στο σπίτι.

Στο Μαρόκο τα τατουάζ χέννας είναι πολύ συνηθισμένα. Αν θέλετε να κάνετε τατουάζ χέννας, αποφύγετε μέρη όπως η πλατεία Jemaa El Fnaa στο Μαρακές. Επισκεφθείτε ένα από τα πολλά καφέ που προσφέρουν καλής ποιότητας χέννα (Henna Louaya, Henna Art Cafe, Henna Cafe κ.λ.π.).

1 ώρα έξω από το Μαρακές, μπορείτε να απολαύσετε μια εξαιρετική εμπειρία σε ένα απίστευτο τοπίο. Πάρτε μια χαλαρωτική πτήση στον Μαροκινό ουρανό με αερόστατο και απολαύστε την εκπληκτική θέα του από την όμορφη κοντινή εξοχή.

Γευματίστε σε ένα εστιατόριο με ζωντανή μουσική, χορεύτριες της κοιλιάς, ζογκλέρ και άλλους απροσδόκητους καλλιτέχνες. Μερικά διάσημα μέρη στο Μαρακές είναι το Azar, το Le Comptoir Darna, το Palais Jad Mahal, και το Chez Ali με το Fantasia Show.

Leave a Reply


Recent Comments

    Need help?